Nyheter om pollenallergi

18/06/2018

Kollegaer tar minst hensyn til pollenallergikere

En undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden viser at ledere og kollegaer er de som tar minst hensyn til pollenallergikere.

15/06/2018

Har stor nytte av allergivaksiner

Pernille Simensen fra Sarpsborg (20) er en av mange som opplever god effekt av vaksine mot pollen og andre allergier....

17/04/2018

Her kommer én god og én dårlig nyhet til pollenallergikere

Den lange og kalde vinteren gir en kortere, men mer intens, pollensesong.  

11/04/2018

Slik holder du pollenallergien i sjakk

Opdalingen har snakket med Norges astma- og allergiforbund og fått gode tips til hvordan du unngår å bli påvirket av pollenspredningen, som er ventet å starte i andre halvdel av april.

03/04/2018

Forskjellen på pollenallergi og vårforkjølelse

Over en million nordmenn har en form for pollenallergi, men mange forveksler allergi med forkjølelse og får ikke behandlingen de bør ha. Overlege Oscar Asante og Anna Bistrup fra Norges Astma- og allergiforbund forklarer hva du bør gjøre dersom du er plaget.

15/03/2018

Slik kan du takle pollensesongen

Det er mykje du sjølv kan gjere for å takle pollensesongen best mogleg. Dersom du trass medisin har sterke allergiplager, kan vaksinasjon vere aktuelt.

13/03/2018

Pollenfrisk - gratis allergitest for studenter

Mange studenter er allergiske mot pollen uten å vite om det. Studier viser at allergi kan gi dårligere karakterer ved eksamen. Derfor bør man få sykdommen under kontroll og kontakte lege for å få vurdert symptomer og behandling. Studenter med allergi kan ha rett til utvidet eksamenstid. 

21/02/2018

1 av 3 østlendinger plages ukentlig av nysing

Allergikere utfordres ikke bare i pollensesongen. Én av tre østlendinger plages av nysing hver eneste uke, og like mange sliter månedlig med tett eller rennende nese og kløende øyne.

21/02/2018

Årets pollensesong er i gang

Bor du i Sør-Norge, og er allergisk mot or og hassel, bør du begynne medisinering nå, sier Norges Astma- og Allergiforbund.

Sist oppdatert 21/02/2018